Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Οι Κορυφές της ζωής

 ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ του Ρίτσαρντ Πάουερς , είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο που σε βάζει σ έναν κόσμο παράξενο , έναν κόσμο ξεχασμένο έναν κόσμο αναγκαίο για την ύπαρξη της ζωής στην γη. 

Ο συγγραφέας μέσα από διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που η σχέση αρχικά με την φύση είναι επιφανειακή και μοιάζει με την δίκη μας γενική αδιάφορη στάση, μας εισάγει στην κοσμοθεωρία του βιβλίου να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο των δέντρων που ως άλλοι γίγαντες με νόηση θέλουν την σχέση με τους ανθρώπους επειδή έχουν στον πλανήτη περισσότερα χρόνια από  το δικό μας είδος . Έτσι παρακολουθούμε την σχέση ενός Ιάπωνα πατέρα με τις κόρες του και τα δώρα που έχει φυλαγμένα γι αυτές η για το ζευγάρι που η ενασχόληση του ερασιτεχνικά με το θέατρο θα τους οδηγήσει στο να ταξιδεύουν για να ενώνουν τις φωνές τους με εκείνους που προασπίζονται τα δικαιώματα των δέντρων έναντι των υλοτομικών εταιρειών που λυμαίνονται κάθε εκατοστό ξύλου σε όλο τον κόσμο .

Τελικά ένα πολύ όμορφο βιβλίο σε μια πολύ ωραία έκδοση απ την ΔΙΑΠΛΑΣΗ  και την μετάφραση που το ολοκληρώνει απ την Βασιλική Πολίτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: