Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Καμίλα Λέκμπεργ ASTYNOMIKO......



Η γραφική Φιελμπάκα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από τραγωδίες, αλλά τίποτα δεν την έχει συγκλονίσει τόσο όσο το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού στα δίχτυα ενός ψαρά. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας σοκάρουν - δεν πρόκειται για ατύχημα. Ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ, που μόλις έχει γίνει πατέρας, αναλαμβάνει το θλιβερό καθήκον να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μεθοδευμένη δολοφονία ενός παιδιού, το οποίο και εκείνος και η σύντροφός του η Ερίκα γνώριζαν πολύ καλά. Ξέρει πως η απάντηση βρίσκεται στο γιατί. Δεν ξέρει όμως ότι αυτή η υπόθεση θα τον οδηγήσει σε μια κατάδυση στον σκοτεινό πυρήνα της Φιελμπάκα και στο παρελθόν της πόλης, μια αναδρομή που θα διαλύσει μια για πάντα την ειδυλλιακή της όψη.

Κριτικές

Μια σπαρακτική εικόνα της αδάμαστης γυναικείας ψυχής, ελκυστική και ταυτόχρονα απρόσμενη.
Independent

Η Λέκμπεργ είναι εξαιρετική στην αποτύπωση της κλειστοφοβικής κοινότητας στην οποία όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους ενώ οι αστυνομικοί μπορεί και να είναι φίλοι με τους δολοφόνους.
Times

Αυτό το βιβλίο είναι μια αναπάντεχη απόλαυση... Αγωνιώδες και ανησυχητικό - δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου.
News of the world

Το παιχνίδι ανάμεσα στη δράση των αστυνομικών αρχών και στη ζωή των ηρώων που ζουν στη μικρή πόλη είναι καθηλωτικό και απολύτως ρεαλιστικό.
www.eurocrime.co.uk

Θα περάσετε συναρπαστικές στιγμές προσπαθώντας να προβλέψετε πώς θα εξελιχθεί η κυριολεκτικά απογειωμένη πλοκή.
Cosmopolitan


Το καλύτερο βιβλίο της Λέκμπεργ μέχρι σήμερα.
Bohuslanningen

Τα δύο προηγούμενα βιβλία της, η Παγωμένη πριγκίπισσα και ο Ιεροκήρυκας, ήταν συναρπαστικά και καλογραμμένα. Αλλά οφείλω να ομολογήσω πως στα Οικογενειακά μυστικά τελειοποιεί το στιλ της και αποκρυσταλλώνει τη συγγραφική της ταυτότητα.
Ornskoldsviks Allehanda

(...) Σε ένα επίπεδο το μυθιστόρημα αναφέρεται στο τι σημαίνει να είσαι γονιός και την ανατροπή της καθημερινότητας που συνεπάγεται το μεγάλωμα των παιδιών. Αλλά σε ένα βαθύτερο επίπεδο το μυθιστόρημα αυτό θέτει το ερώτημα: Κληρονομικότητα ή περιβάλλον; Τα παιδιά θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών του; Ένα ίχνος κοινωνικού ντετερμινισμού διαφαίνεται αλλά ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Υπάρχει επίσης το ζήτημα της απεικόνισης του κακού και της ενοχής στο βιβλίο. Το παράδειγμα του κακού συνδέεται με την κάθοδο στην κοινωνική κλίμακα. Όταν κάποιος αναγκάζεται να κατέβει λοιπόν τα σκαλιά της κοινωνίας έως τη σκληρή πραγματικότητα του προλεταριάτου, εκλύεται τόσο μίσος που όλες οι ηθικές αναστολές εξαφανίζονται, σύμφωνα με το βιβλίο της Λέκμπεργ. Και μόνο η υποψία της επικείμενης κοινωνικής διάλυσης, τόσο στη δεκαετία του 1920 όσο και στην εποχή μας, μπορεί να ξυπνήσει τερατώδεις ιδιότητες στους ανθρώπους, να προκαλέσει την παλινδρόμηση σε προηγούμενες φάσεις της ύπαρξης.
Magnus Persson, Svenska Dagbladet (Σουηδία)

Τρία μυθιστορήματα - τρεις επιτυχίες. Πρώτο η Παγωμένη πριγκίπισσα, δεύτερο ο Ιεροκήρυκας και τρίτο τα Οικογενειακά μυστικά. Τρία αστυνομικά μυθιστορήματα με τα οποία η Καμίλα Λέκμπεργ εδραίωσε τη θέση της στην αστυνομική ελίτ της Σουηδίας και έδωσε υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια. Ένα βιβλίο της Καμίλα είναι εγγυημένα συναρπαστικό.
Eskilstuna-Kuriren (Σουηδία)








ΚΑΛΥΒΙΑ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μία σελίδα για το χωριό μας άνοιξε στο διαδίκτυο, με συνεχή ενημέρωση για τα δρώμενα
του τόπου μας.
Χάρη στις προσπάθειες του αγαπημένου φίλου Γιώργου Πανταζόπουλου.
Τα στοιχεία για το χωριό είναι από τον φίλο Γιάννη Διονυσάτο.

 http://www.kalyvia.gr/index.php