Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ...ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο ή επίσημος διωγμός κατά της Εκκλησίας; 

Πρεσβ.Διονύσιος Ταμπάκης- Ναύπλιον

 Τους ασκούς του Αιόλου και του Δια-βόλου κατά της Εκκλησίας μας ανοίγει το προς ψήφιση «Αντιρατσιστικό» και Αντι-Χριστιανικό νομοσχέδιο αφού είναι προφανής ακόμα και σε ένα μικρό παιδάκι  η πονηριά και η κακοβουλία που υποκρύβει μέσα του εναντίον σε ο,τιδήποτε  Χριστιανικό
Αναφέρεται μέσα στα πολλά ότι :
«Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 5 έως 20 .000,00 ευρώ όποιος  με κάθε μέσο ή τρόπο, προκαλεί  ή διεγείρει σε  μίσος κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλων.»

Έτσι πολύ απλά θεωρούνται ποινικά, κολάσιμες οι συμπεριφορές των:

α)Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου Του αφού πολλές φορές κατήγγειλε και υπενθύμιζε την σαπίλα της ομάδας  των ανεκδιηγήτων Φαρισαίων και Γραμματέων. «ουαι υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»(Ματθ. κγ΄-23) διεγείροντας έτσι  απαξιωτικά συναισθήματα του απλού λαού εναντίον  τους.

β)Του Αποστόλου Παύλου, αφού και εκείνος προκαλεί αρνητικά συναισθήματα προς την ομοφυλοφιλία «μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.»(Α Κορ. 6,10 )»

γ)Των Αγίων Πατέρων μας αφού πολλές φορές και εκείνοι έχουν διεγείρει  συναισθήματα αποστροφής εναντίον των Εβραίων και των αθέων και αιρετικών ανθρώπων και συστημάτων, π.χ. ο 11ος Κανών της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον οποίο οι πατέρες αποτρέπουν τους Χριστιανούς και ιδιαιτέρως του Κληρικούς να  έχουν σχέσεις  με Εβραίους, ούτε να συλούονται μαζί τους, αλλά ούτε και σε Εβραίο γιατρό να  πηγαίνουν.

δ)Πρέπει να ποινικοποιηθούν τα περισσότερα λειτουργικά κείμενα της Εκκλησίας μας που θεωρούνται ότι προσβάλουν τους Ιουδαίους και τους Αγαρηνούς  Τούρκους όπως π.χ. «Τὸ ἄθροισμα τῶν Ἰουδαίων, τῷ Πιλάτῳ ᾐτήσαντο, σταυρωθῆναί σε Κύριε·…Ἀλλὰ δὸς αὐτοῖς Κύριε, τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν, ὅτι κενά, κατὰ σοῦ ἐμελέτησαν». (Μεγ.Πέμπτη)
«Λαὸς δυσσεβὴς καὶ παράνομος, ἵνα τί μελετᾷ κενὰ; ἵνα τί τὴν ζωὴν τῶν ἁπάντων, θανάτῳ κατεδίκασε;» ή και νεωτέρων  Τροπαρίων που αφορούν τους Αγίους Νεομάρτυρες π.χ. «Τοις ξίφεσιν ετμήθη σου το σώμα το Άγιον  υπ Άγαρηνών των Αθέων Ω στερέ Αναστάσιε» κ.λ.π.

ε) Αλλά πρέπει να λάβουν ποινικές κυρώσεις και όλοι οι  Αρχιερείς και Ιερείς οι οποίοι ενδεχομένως να μιλήσουν στο ποίμνιό τους για την επικινδυνότητα  π.χ. της Αθείας, του Ιεχωβιτισμού, της Ομοφυλοφιλίας κ.λ.π. Μήπως λοιπόν σε κάθε Θ.Λειτουργία θα πρέπει να περιμένει και μία κλούβα της Τοπικής Αστυνομίας έξω από τον Ι.Ναό για να οδηγήσει τον λειτουργό Ιερέα στο αυτόφωρο σε περίπτωση που καταγγείλει  με θάρρος για ο,τιδήποτε νοσηρό;

Μήπως να επιστρέψουμε στα ΓΚΟΥΛΑΚ της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. για να ικανοποιηθούν μερικοί;
Η Εκκλησία μας πορεύεται πάντα στον ανηφορικό δρόμο της ομολογίας και μαρτυρίου και δεν θα δειλιάσει ούτε τώρα να σταθεί με αξιοπρέπεια και με νικηφόρο πνεύμα  προς κάθε διώκτη της Πίστεώς μας κατά τον λόγο του Κυρίου μας  «θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωαν. 16,33)