Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ


Πρίν από 19 χρόνια όντας φοιτητής στην Αθήνα,ανακάλυψα ένα πολύ καλό βιβλιοπωλείο,που πραγματικά οι υπάλληλοί του γνωρίζουν το αντικείμενό τους.Την ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Έτσι πήγαινα συχνά και κρυφοδιάβαζα αρκετά βιβλία και κυρίως συζητούσα για συγγραφείς και έτσι έψαχνα και λίγο και εγώ τον χαμένο εαυτό μου.

Μέσα λοιπόν από εκεί γνώρισα την γραφή του ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ, πραγματικά ερωτευθηκα το γράψιμό του, μιλούσε για απλούς ανθρώπους, καθημερινούς, αληθινούς που έψαχναν και αυτοί το που πηγαίνει η ζωή τους,τα όνειρά τους , τις αγωνίες τους...

Θυμάμαι αρκέτα βιβλία του, γιατί περίμενα με χαρά να διαβάσω το επόμενο βιβλίο του....έτσι φτάσαμε στο νέο του πόνημά του το <<SHOW ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ>> που αυτή τη φορά μας μιλά για τρία περιστατικά από τη ιστορία των Ελλήνων που δεν τα ήξερα και το διάβασα απνευστί....μην το χάσετε.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ


Ένα πολύ καλό βιβλιο που τέλειωσα πριν λιγο είναι το <<ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ>>

του καλού ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ.Μία ιστορία αγάπης διαφορετική και σίγουρα περίεργη, που έχει να κάνει με την αγάπη η την τρέλα για τα βιβλία που φτάνει στον παραλογισμό.Διαβάζοντας το βιβλίο σκέφτηκα πως ακόμα και η συλλογή βιβλίων, όσο αθώα και αν φαίνεται κρύβει ένα ακόμα πάθος για τον άνθρωπο...αυτά και καλή ανάγνωση.