Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ...


Χθές υπήρξε μία αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς το ψευδοκράτος του Κοσόβου έκανε γνωστή την ανεξαρτησία του!!!


Τα μεγάλα λάθη στην εξωτερική πολιτική της Γιουγκοσλαβίας , η ατολμία της Ρωσίας, και φυσικά οι Αμερική που με το δόγμα του διαίρει και βασίλευε, κάνει το δικό της παιχνίδι , ενισχύοντας τον δούρειο ίππο του Αλβανικού εθνικισμού, οδήγησαν στο χθεσινό γεγονός.


Δέν χρειάζεταί να σας πω, για την Ελληνική εξωτερική πολιτική??? αυτή δεν υπάρχει.Ενδοτισμός , προδοσία ,καιροσκοπισμός!!!


Παραθέτω ένα κείμενο πολύ ενδιαφέρον και θα επανέλθω, τώρα αρχίζει ...


Οι "Μεγάλες Ιδέες" δεν μπορούν να περάσουν...
Του Λουκά Καβακόπουλου,
noetic-on.blogspot.gr
Με μεγάλη μου λύπη παρακολούθησα το ακόλουθο βίντεο σε προηγούμενο κείμενο: http://fr.youtube.com/watch?v=mRdKe41MJ8A Σ' αυτό το βίντεο φαίνεται ο «μεγαλοϊδεατισμός» κάποιων εθνικιστών Αλβανών. Δεν θα σχολιάσω. Απλώς θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα: Ως άνθρωπος, είμαι αντιδογματικός. Επίσης, είμαι αριστερός και διεθνιστής. Πιστεύω στην αδελφοσύνη των λαών. Όχι στον πόλεμο. Όταν κάποιος άνθρωπος δηλώνει τα παραπάνω, είναι συνήθως άνθρωπος της Ειρήνης και της Συνεννόησης. Είναι ένας άνθρωπος που τον πόλεμο τον θεωρεί μεγάλο κακό και τον απεύχεται.Ο παραπάνω άνθρωπος όμως ξέρει πολύ καλά ότι ο πόλεμος είναι πολλές φορές αναγκαίος, ειδικά ενάντια σε όλους εκείνους που είναι φορείς διανοητικών αρρωστιών όπως ο εθνικισμός, ο φασισμός, ο ιμπεριαλισμός. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που έφτιαξαν αυτο το βίντεο είναι άνθρωποι μολυσμένοι. Άρρωστοι από «Μεγάλες Ιδέες» και μολυσμένοι από το μίσος. Σίγουρα δεν εκπροσωπούν όλους τους Αλβανούς. Έχω γνωρίσει Αλβανούς που είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, που νιώθουν ότι δεν είναι κάτι διαφορετικό από εμάς, που δεν θέλουν τον πόλεμο.
Γνωρίζω όμως ότι οι λαοί μερικές φορές παρασύρονται, ή υποχρεώνονται να παρασυρθούν, από πολιτικά τρικ και περίπλοκα υπερ-εθνικά σχέδια
Κοινωνικής Μηχανικής των υπερδυνάμεων. Ακόμη και οι καλοί άνθρωποι παρασύρονται συχνά και γίνονται στρατιώτες και εργαλεία ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Όπως παρασύρθηκαν οι Έλληνες πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως οι Ιταλοί πριν τον πόλεμο του 1940. Όπως οι Γερμανοί πριν τον 2ο Παγκόσμιο. Όπως δεν με νοιάζει η εθνικότητα των καλών ανθρώπων για να σταθώ στο πλάι τους και να τους βοηθήσω σε κάθε τους ανάγκη, έτσι δεν με νοιάζει και η εθνικότητα των Μεγαλοϊδετών, των Φασιστών, των Εθνικιστών, των εχθρών δηλαδή της Ανθρωπότητας, όποιοι και αν είναι, για να σταθώ απέναντί τους. Όταν θα βαδίζουν εναντίον των ανθρώπων μου, για να επιβάλλουν τα αρρωστημένα σχέδιά τους, για να «προσαρτήσουν» περιοχές και για να επιβάλλουν «Μεγάλες Χώρες» και «Μεγάλες Ιδέες», ή για να διαλύσουν τις ενώσεις πληθυσμών για να τους περιορίσουν σε μικρά ψεύτικα και διαλυμένα «έθνη», εγώ θα πολεμήσω εναντίον τους. Δεν είμαι στρατοκράτης. Δεν είμαι φιλοπόλεμος. Δεν είμαι εθνικιστής. Δεν είμαι ρατσιστής. Δεν μισώ τους Αλβανούς, ούτε τους Τούρκους, ούτε κανέναν λαό. Όμως θα πολεμήσω ενάντια σε κάθε φιλοπόλεμο κατακτητή. Θα σταθώ απέναντι σε κάθε παρασυρμένο πιόνι «Μεγάλων Ιδεών». Θα κρατήσω την ασπίδα του πολεμιστή, αν και δεν θέλω να είμαι πολεμιστής, απέναντι σε κάθε παρασυρμένο πλάσμα που κάποιοι χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Νομίζω ότι την ίδια θέση θα λάβει κάθε μορφωμένος άνθρωπος, κάθε Έλληνας, κάθε άνθρωπος του πολιτισμού, που έχει μελετήσει την ιστορία αυτών των αιματοβαμμένων τόπων. Οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Αν κάποιοι θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας ή τα σπίτια των φίλων μας επειδή νομίζουν ότι τους «ανήκουν ιστορικά», αν θέλουν να εξολοθρεύσουν λαούς και πληθυσμούς επειδή νομίζουν ότι είναι η «ιστορική αποστολή» τους, ας κοπιάσουν. Θα ακούσουν όμως από τα χείλια όλων των Ελλήνων, και ας κάποιοι από αυτούς είναι φιλειρηνιστές, αριστεροί και διεθνιστές, την πανάρχαια φράση που ειπώθηκε ως προειδοποίηση απέναντι σε κάποιους άλλους μεγαλοιδεάτες κατακτητές πριν 2500 χρόνια: Μολών λαβέ!