Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ..........


Ή εικόνα απ' την τραγική Σιέρα Λεόνε. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, κάποιοι κινητικά ανάπηροι (τραγικά θύματα του 12ετοϋς εμφυλίου πολέμου), παιδιά ντυμένα με κουρέλια να περπατούν στα λασπόνερα και στη μέση ό π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, ό άνθρωπος πού άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα του για να προσφέρει την θυσιαστική αγάπη του Χρίστου σε ένα απ' τα αθλιότερα μέρη της γης.

Τον είδαμε προηγουμένως να λειτουργεί και να βαπτίζει, μάς ξενάγησε στο χωριό πού έκτισε για τούς αναπήρους και τώρα μάς απευθύνει χαιρετισμό. Κάποιος, φαίνεται, του είπε ότι έδώ έχουμε κρίση.

... «Νομίζετε, έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα; Νομίζετε, ό κόσμος έχει τουαλέτες έδώ; Νομίζετε, έδώ υπάρχει φρέσκο νερό; ανοίγεις την βρύση και έχεις νερό; Νομίζετε, ότι κάθε μέρα ό κόσμος έχει φαί να φάει; Νομίζετε, ότι όταν είναι άρρωστος κάποιος μπορεί να πάει στο Νοσοκομείο; Έδώ πέρα ό κόσμος πεθαίνει 27-28 ετών, εάν μπορέσουν να φθάσουν στην ηλικία αύτη, διότι οι στατιστικές είναι δραματικές. 28% των παιδιών δεν προλαβαίνουν να φθάσουν την ηλικία των πέντε ετών.

»Λοιπόν, συγνώμη, δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείτε όταν λέτε, ότι στην Ελλάδα έχετε φτώχεια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γι' αυτό το μήνυμα πού έχω είναι: Δόξα τω Θεώ πού είστε εκεί πού είστε! Δόξα τω Θεώ, πού έχετε σπίτι! Δόξα τω Θεώ, πού έχετε αυτά πού έχετε! Το καταλαβαίνω, ότι δεν έχετε παλάτια. Το καταλαβαίνω, ότι όλοι σας δεν έχετε Ρόλς-Ρόις και Κάντιλακ. Αλλά τουλάχιστον έχετε μια βρύση με νερό, έχετε ένα κρεβάτι, έχετε ηλεκτρικό ρεύμα, και έχετε κάτι να φάτε κάθε μέρα. Καταλάβατε; Να δοξάζετε τον Θεό κι όχι την γκρίνια! Νάστε καλά».

Τί κρίμα πού τόσο λίγοι θα δώσουν σημασία στο χαιρετισμό του π. Θεμιστοκλή! Περιέχει ένα σπουδαίο μήνυμα, πού θα μπορούσε να μας βγάλει απ' την κρίση μέσα σε μια νύκτα:

Συμπαράσταση σ' αυτούς πού πραγματικά υποφέρουν και... τρία Δόξα τω θεώ!

«Η Δράσις μας»Ιανουάριος 2011