Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ


Λυπούμαι γιατί άφησα να περάσει ένα πλατύ ποτάμιμέσα από τα δάχτυλά μουχωρίς να πιώ ούτε μια στάλα.Τώρα βυθίζομαι στην πέτρα.Ενα μικρό πεύκο στο κόκκινο χώμα,δεν έχω άλλη συντροφιά.Οτι αγάπησα χάθηκε μαζί με τα σπίτιαπου ήταν καινούργια το περασμένο καλοκαίρικαι γκρέμισαν με τον αγέρα του φθινοπώρου.Συλλογή .. " Μυθιστόρημα"

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣΣΚΟΠΙΑ
Κρατάμε μέσ' στα χέρια μας τα πρόσωπά μας Και βλέπουμε χρωματιστές εκτάσεις Οι σκέψεις μας γίνονται γεννιούνται Στην κάθε μας ματιά.
Δεν άνθησαν ματαίως τόσα θαύματα Η χάρη τους είναι ψηλή περιπλοκάδα Που σφίγγει τα μελλούμενα και την ζωή μας Μέσα στ' αστέρια.
ΡΙΠΗ
Σαράντα χρόνια και σαράντα πέντε μέρες
Πριν ανοιχθούν οι κάμποι και οργωθούν
Πριν αναβρύσουν εκ βαθέων οι σποράδες
Κ' οι κοραλλένιες συμπληγάδες των νησιών
Πριν γίνει μάτι η συσπείρωσις του σκότους
Κι αλλάξουν λέπια τα θαλάσσια ζωντανά
Βγήκες ορθή σχεδόν γυμνή κ' απροκαλύπτως
Εντός αφάνταστης στιγμής που μας γελούσε
Μικρή παιδίσκη καθώς ύδωρ μιας πηγής.

ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ--Καλησπέρα, η αλήθεια είναι πως περίμενα ποιο πολλά πράγματα απ' το καινούργιο βιβλίο του Θέμελη<<ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ>>.Αλλά μάλλον έπεσα έξω,τα θέματα με τους Ελληνες της Μικρασίας με έχουν κουράσει και όσο για το φοβερό μυστικό του, περί δειλίας του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου,μάλλον ημιτελής προσπάθεια για καταρρεύση μύθων.


--Ευτυχώς το νέο βιβλίο του Gutiérrez, Pedro Juan

<<ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ>> μας αποζημιώνει με την καταπληκτική γραφή του, έντονη γεμάτη χρώμα και άρωμα Κούβας.

Μέσα κι απ' αυτό το κείμενό του μαθαίνουμε την ζωή και τις συνήθειες των κατοίκων της αγαπημένης του πατρίδας. Έχοντας το βιβλίο αυτό κοντά σας δεν θα χρειαστείται ταξιδιωτικό οδηγό.