Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ!!!!!!!!!!!!


Οι Μαρυάμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμαϊλαμπάντ, που κρατούνταν φυλακισμένες στην Τεχεράνη από τις 5 Μαρτίου, αφέθηκαν ελεύθερες στις 18 Νοεμβρίου 2009!
Μέσα στον Οκτώβριο, οι δυο Ιρανές αντιμετώπισαν τρεις κατηγορίες ενώπιον του Επαναστατικού Δικαστηρίου: Ενέργειες κατά του κράτους, προπαγάνδιση του Χριστιανισμού και αποστασία από το Ισλάμ. Οι κατηγορίες για ενέργειες κατά του κράτους εγκαταλείφθηκαν, και η υπόθεση διαβιβάστηκε σε άλλο δικαστήριο όπου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες δυο κατηγορίες. Κατόπιν μεταφέρθηκαν ξανά στις φυλακές Evin για να περιμένουν πότε θα οριζόταν δίκη.
Στις 18 Νοεμβρίου 2009 οι δυο Ιρανές αφέθηκαν ελεύθερες, μετά από 259 ημέρες φυλάκισης χωρίς ιατρική φροντίδα. Τώρα περιμένουν να οριστεί ημερομηνία δίκης για τις άλλες δυο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Ας ευχηθούμε η υγεία τους να αποκατασταθεί πλήρως, και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, κι ας μη σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση του Ιράν ότι δεν ξεχνάμε τη Μαρυάμ και τη Μαρζιέχ και απαιτούμε να κριθούν δίκαια, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα!

1 σχόλιο:

Ανδρέας Κόρκος είπε...

Σας εύχομαι ολόψυχα καλές διακοπές ! η κρίση δεν μας φοβίζει ποιο οικονομικά ! Χαρείτε ακόμα και τον περίπατο στο πεζοδρόμιο έχοντας ένα λίτρο νερό και λίγο πασατέμπο! Φάτε γύρο με σουβλάκι στην ακροθαλασσιά ! Απολαύστε τα πάντα και βάλτε τον εγκέφαλό σας να δουλέψει στην ανεμελιά !

Ανδρέας Κόρκος